Bästa routern 2021

Bra

Asus RT-AX55 fungerar bra till en lägenhet upp till 100kvm och där den kan placeras centralt och utan tjocka betongväggar imellan själva routern och enheterna som du ska ha uppkopplade.

Bättre

Om du ska ha routern till ett enplanshus eller en lite större lägenhet så kommer Asus RT-AX58U passa utmärkt. Kan även vara värd att införskaffa om du måste ha hög hastighet och låg fördröjning, exempelvis om det är någon som ska spela datorspel där det är viktigt med stabiluppkoppling och låg fördröjning.

Bäst

Om huset är stort och du behöver wifi till flera olika våningsplan så behövs en extra accespunkt för varje plan för bästa möjliga wifi. Med Ubiquiti Networks AmpliFi HD får du med en router + 2 accespunkter som du kan placera ut där det behövs bättre täckning. Och de använder dessutom sig av ”mesh tekniken” vilket är senaste varianten av ”extenders” som gör att du bara behöver ha ett eluttag där de 2 accespunkterna ska placeras. Så du slipper dra nätverkskablar till rummen de ska ställas i.

Om du verkligen vill ha bästa möjliga wifi där hemma så är det Ubiquiti Router plus de trådbundna Accespunkterna som gäller. Men då behöver man dra en nätverkskabel till varje accespunkt där de ska placeras och de är lite knepigare att installera. Då kommer du ha extremt snabbt wifi och täckning som garanterat når hela huset.

Vill du ha lite extra hjälp med att koppla in eller hjälp med vilken router som passar just dig bäst? Hör av dig, så fixar vi! Kontakta oss för tidsbokning i helsingborgsområdet.

Klicka här för tidsbokning!